Tango Blog

Har du også kæreste?

For mange år siden, bød en ældre herre fra Århus mig op ved en tangofestival i Randers.

Han var, ligesom jeg, til festival alene, men han var ikke, som jeg, single - længere. Han havde mødt en dejlig kæreste gennem tango. Og da han spurgte mig, om jeg også havde en kæreste, måtte jeg svare nej.

Ikke at jeg ønskede det sådan, men 7 år som single efter en skilsmisse, og 3 år i tango, havde stadig ikke bragt mig i favnen på den kæreste jeg længtes efter.


"Så har du ikke danset længe nok", var den ældre herres kommentar.


Hans bemærkning skabte nyt håb et sted dybt inde i min fortvivlede single-sjæl.


"Hvis du danser længe nok, skal du nok møde den kæreste, som vil berige dit liv på ny", var hans budskab og rundt omkring mig, så jeg, hvordan det skete for andre tangodansere.


Flere af dem var jeg ovenikøbet selv med til at bringe sammen. Nogen gange over store distancer og verdenshave.


Som tangounderviser bliver man en slags kærlighedsformidler. Vi er ikke et datingbureau, men vi bringer sjæle sammen, og nogle af dem bliver kærester. Folk kommer til undervisning for at lære at danse, men bag ved ønsket om at danse, ligger hos mange, en længsel efter at møde den kæreste, som man ikke troede fandtes.


Tangoen tiltrækker mennesker, som ønsker forandring på dybe planer i deres liv. De søger efter nye veje i deres arbejdsliv og deres privatliv og i deres måder at tiltrække kærester.

I tango har vi mulighed for at komme tæt på mennesker, vi ikke ville møde i vores almindelig netværk, og hvis vi er heldige, har vi også mulighed for at forelske os i et menneske, som vi ikke troede var muligt at forelske os i.


Tangoen skaber bevægelse inden i mennesker og mellem mennesker. Og med en masse ihærdighed og lidt lykke og held, tilsat en bunke tålmodighed, kan stivnede livsstrategier blødes op og bringe nyt liv til gamle kilder.


En af mine stivnede livsstrategier gik ud på at forelske mig i mænd, som gjorde mig ulykkelig. Det er en klassisk strategi, der er rigtig svær at lave om på, men da jeg på mit niende tangoår, modtog en ny elev til min tangoundervisning, skete der noget nyt.

Med lidt lykke og held, lykkedes det mig at få øje på en mand, til hvis side, jeg normalt aldrig ville se.


Og efter jeg har oplevet kærligheden på ny sammen med Kasper, er det gået op for mig, at der måske er mange, der går forbi den store kærlighed, fordi den forklæder sig, som noget uinteressant og ligegyldigt.


Har du et par stivnede livsstrategier, der trænger til iblødsætning, eller er dine danseben bare ualmindeligt utålmodige efter at komme på gulvet, så kom til Gratis Intro, Lyn- og Tordenkursus eller "My First Tango"


Har du også en kæreste, så tag ham eller hende med. Har du ikke en kæreste endu, kan det være du finder en på vejen. 

kh,

Bjørg

Vil du også danse tango?

Lad Bjørg kontakte dig for at finde den rigtige tangoløsning til dig.

© 2018 Institut for Liv, Læring & Lidenskab. All rights Reserved.